vineri, 20 aprilie 2007

Găgăuţii şi guşaţii ...

Mie mi se face greaţă când văd cine se adună să ne dea nouă lecţii de moralitate. Discursurile din parlament pe marginea suspendării au trecut deseori graniţa ridico-penibilului. Aşa am aflat că mandatul preşedintelui a fost de la bun început soldat eşecului pentru că nu a fost binecuvântat de Teoctist şi din cauza asta am avut noi inundaţii mai an.
La sfârşit, Geoană şi Tăriceanu se călcau pe bombeuri care să se împăuneze cu victoria "forţelor democratice". Hai să fim serioşi, cât credeţi că va rezista coaliţia asta făcută pe sub masă? Cât mai avem până încep să îşi dea şuturi la glezne? Cine poate câştiga din acest război, PNL-ul, cu o bază electorală din ce în ce mai îngustă şi fără experienţa loviturilor sub centură (e drept, învaţă repede, dar mai au până să ajungă la gradul de Mare Maestru) sau PSD-ul, cu un scor electoral cel puţin dublu şi cu oameni plantaţi prin locuri nevăzute sau esenţiale (că doar bileţelele alea ordinare nu i-au venit lui Geoană prin fax de la Andreea Marin). Ce împiedică PSD-ul să depună o moţiune de cenzură şi să formeze un nou guvern? Asta fără atât de ceruta la televizor şi evitata în realitate întoarcere la electorat.
E clar că mândra noastră constituţie e făcută cu picioarele. Dar ar trebui să se urmărească spiritul şi nu neapărat litera.
Băsescu fost un preşedinte "prea jucător" cât era în funcţie şi îi trăgea virtual de urechi (că altceva nu avea ce să le facă) pe parlamentari că nu rezolvă probleme grave şi a devenit brusc "prea puţin jucător" odată suspendat, pentru că "doar a vorbit despre reforma în justiţie şi nu a acţionat". Mă laşi? Cât de prost mă credeţi? Asta mă înfurie de fapt cel mai tare: sunt luat de fraier. Se aşteaptă să cred un lucru pentru ca peste cinci minute să fiu convins de opusul lui. Parcă românii sunt toţi schizofrenici.

Aseară, la Realitatea TV, Cornel Nistorescu încerca să ne explice că e bine că Băsescu a fost suspendat. Că e un tiran care ne-ar fi tras în ţeapă pe toţi. Repet, Cornel Nistorescu. Talentatul ziarist care a smuls o lacrimă tuturor celor ce au citit superbul editorial de după 11 septembrie 2001. Cel ale cărui articole le căutam în Evenimentul Zilei. Auzisem de mai demult că a trecut în tabăra PSD, cu arme, bagaje şi Foaia Transilvană, dar nu credeam că a ajuns atât de departe. Sic transit gloria mundi. Pentru oareşce dolari, actually...

Niciun comentariu: