miercuri, 25 aprilie 2007

Nu se mai termină

Se pare că pentru parlamentari nu există limită în încercarea de a-l termina politic pe Băsescu. Hotărârea Parlamentului (ce, ca să vez, nu poate fi atacată la Curtea Constituţională) prin care, în caz de invalidare a referendumului (adică în cazul în care 9 milioane de români nu votează), rămâne la latitudinea parlamentarilor "cursul de urmat" e o mişcare atât de mârşavă că nu poţi să nu ai o umbră de admiraţie pentru cel care le-a dat ideea. Că pentru asta au fentat Constituţia nu mai contează, oricum, pentru ei, de ceva vreme, cuvântul fundamental din sintagma Legea Fundamentală mi se pare că a ajuns să derive de la altceva decât de la fundament. Pe lângă asta, mai sunt şi ofuscaţi când sunt întrebaţi de ce Parlamentul e singura instituţie care răspunde doar în faţa sie înseşi.

LE: Parlamentarii dau încă o dată dovada inteligenţei nemăsurate. Comisia pentru stabilirea timpilor de antenă, condusă de ineluctabilul Adrian Păunescu, a decis să nu îi acorde lui Traian Băsescu timp de antenă la televiziunea şi radioul publice în timpul campaniei electorale pentru referendum. Adică cel asupra căruia va trebui să ne pronunţăm nu are dreptul, în viziunea parlamentarilor din comisie, să îşi expună opiniile. Iarăşi, totul e legal şi constituţional, în spiritul şi litera legii, nu?
E de-a dreptul orwellian.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Într-o seară pe un post privat de televiziune a apărut mai noua reprezentantă a poporului: Lavinia Şandru, care pe lângă faptul că a schimbat partidele după cum bătea vântul intereselor soţului ei (perfect de Gorj) şi-a permis să spună că dacă la referendum va fi anulată decizia parlamentului (cu "p" mic) de a-l suspenda pe Băsescu atunci ăsta va fi rezultatul unei slăbiciuni a poporului român. "Băsescu, afirma ea, este un duşman al democraţiei şi implicit a poporului român. Poporul ne sprijină în totalitate şi înţelege că ceea ce facem acum e pentru binele ţării [...] iar în P-ţa Universităţii - la întâlnirea cu Băsescu - au fost mineri şi activiştii de partid PD doar, singurii simpatizanţi pe care îi mai are fostul preşedinte".
La întrebarea moderatorului cum că noua lege a referendumului, inversarea întrebării şi campania de dezinformare "DA pentru Băsescu" (când de fapt trebuie NU dacă vrei să rămână la conducere), etc nu sunt de fapt elemente ale fricii parlamentarilor (frica de a nu fi reinvestit Băsescu în funcţia de preşedinte al României şi de a tăia capetele celor care l-au trădat)?
Răspunsul a venit din partea lui Crin Antonescu (un alt guru al vorbelor de duh ca şi mai popularul Gigi Becali): "Dacă Băsescu este un zeu aşa cum crede naţiunea, atunci acesta va fi din nou preşedinte chiar daca se modifică legea referendumului şi nu îi este permisă o campanie corespunzătoare. În faţa unui zeu nu poţi sa te opui iar soarta şi poporul dacă îl iubesc aşa mult atunci Băsescu va ajunge preşedinte în ciuda oricăror inconveniente. Ei (na: cei 322 spartani) sunt convinşi că Băsescu va ieşi preşedinte şi chiar dacă îl vor demite şi a doua oară tot nu se vor putea lupta cu o fiinţă divină, căci asta spune lumea că e... nu?" după care a urmat un râs ironic şi o lăsătură pe scaun de şmecher de cartier.
Am impresia că toată această LOVITURĂ DE STAT a fost ordonată de SUA şi mai ales de Rusia cu care Băsescu nu prea mai avea o colaborare atât de fructuoasă (vezi baza militară NATO de lângă Turda creată pe timpul lui Iliescu şi aflată acum cam în părăsire de când cu Băsescu). Las' că vine înapoi Geaonă şi o fie iar o mămăligă de mâncat pt americani dar şi pt ruşi (vezi şi summit-ul NATO din 2008 aprbat a se face în .ro la nici o săpt după ce au scăpat de Băsescu).
Închei prin a spune că interesele lui Patriciu de a scăpa de datoria la stat l-au făcut să finanţeze toată această campanie (deşi cheltuielile nu au fost deloc mici. Profitul obţinut prin ştergerea cu buretele a datoriilor pubilce va fi unul imens iar noi va trebui să ne plătim iar aspirina cînd mergem la policlinică iar bătrânii vor muri iar de foame că deh unde venituri nu sunt (la Buget) nici cheltuieli cu ţara asta nu se pot face...

PS: aş emigra şi mâine dacă aş avea ocazia.
PPS: cei 322 spartani mai pregătesc ceva în prezilele referendumului care să distragă atenţia publicului (o răpire, un atentat terorist, o Andreea Marin violată, etc)